Bloggen med tips och information värd att veta


2017-02-28
Sökjätten Google har nu uppdaterat sin populära webbläsare Chrome till att varna användaren när en webbplats inte är säker. Detta gäller sidor som har inloggningsfunktioner och formulär där man betalar med kontokort. Den främsta målgruppen som påverkas av uppdateringen är webbutiker men även sidor som hanterar någon typ av inloggningsuppgifter kan också drabbas. Ungefär 44 % av alla internetanvändare i Sverige använder webbläsaren Chrome.

2016-10-13
I år var det sjätte året som vi var på It-arenan i Gävle.
Läs om de senaste tipsen för ökad IT-säkerhet.

2016-06-02
Tips om hur du kan ändra uppgifter  i Google My Business (öppettider, besöksadress och telefonnummer).
 

2016-05-11
Lär dig att skriva en strategisk marknadsplan.
Vad är en rimligt att budgetera för Google-annonser?
Här får du ett bra tips på hur du kan få en bra prognos över Google-annonsens kostnad.
 
Många vill tro att trycksakerna är döda, att tiden för tryckta medier är förbi och att webben och den digitala världen har fullkomligt övertag. I mångt och mycket stämmer det. Men trycksakerna är långt ifrån döda, utvecklingen går framåt och det trycks ju inte bara på papper...
Google testar gröna annonsknappar i sökresultatet.
Hur kan det påverka era affärer?

 

Skadlig kod kan kryptera din dator

Vi vill göra dig uppmärksam på detta och uppmanar dig att alltid vara försiktig med vilken e-post och vilka filer du öppnar. Här kommer fem tips på hur du kan skydda dig.

2016-04-08
Film är ett effektivt verktyg för att snabbt skapa en visuell bild av det budskap man vill få fram. Här nedan är ett exempel på en informationsfilm för Ambulansproduktion AB som är specialiserade på storbilsambulanser, filmen som är länkad fokuserar på framkomlighet.
 
Hej igen. 

Nu till den tredje och sista delen i 100 procents webbtrendanalys för 2016. Här tänkte jag ge er lite handfasta tips för att lyckas med er marknadsföring på webben. Som i alla fall blir det bäst om man gör sin hemläxa, gör en plan, genomför planen och följer upp så att det kan bli ännu bättre nästa gång. 
 
Jag fortsätter 100 procents webbtrendanalys för 2016 och den här gången tänkte jag berätta lite mer ingående kring trenderna för användarvänlighet och hur detta påverkar webbdesignen.
 
Vi får ofta kommentaren att webbsidor nu för tiden ser så tråkiga och likadana ut. ”kan man inte göra något snyggt och roligt istället?”
Utvecklingen på webben går snabbare än någonsin. Användarna blir allt mer vana och kräver mer av webbsidor, plattformar och användargränssnitt i system och på hemsidor.
 
I onsdags höll Hasse (vår VD) och jag årets första frukostseminarium om Webbtrender 2016 på byrån. Syftet med trendanalysen är att göra våra kunder uppmärksamma på de förändringar på webben som ligger framför dem och alla användare där ute. Jag tänkte dela med mig av delar ur föreläsningen här på bloggen för er som inte kunde närvara. 
 
Den annonsen får någon annan klicka på, inte jag.
Och det är här vår poäng är till varför du ska klicka på Google-annonsen.


 
Google planerar att förändra sökresultatet.
Det ger dig följande fördelar.


 

2016-02-25
Många företag kämpar med att synas på Google. Vi träffar dagligen företagsledare som är frustrerade över att man inser att det är viktigt men att tiden inte räcker till för att sätta sig in i alla dess möjligheter till bättre marknadsföring. Här får du ett gratis marknadsföringstips.
 

2016-02-16
Lär dig hur du snabbt syns på Google.
 

2016-01-29
SEO
Nu är det nytt år och nya sökmotormöjligheter! Här kommer tankar kring vad vi kan förvänta oss baserat på fakta och en del spådomar. 
 

2016-01-22
SEO
Här kommer ett blogginlägg som tar upp två saker vi kommer att skriva om här i bloggen under 2016. Google har många filter som man använder för att skapa ett så kvalitativt sökresultat som möjligt och de mer kända är Panda och Pingvin.
 

2016-01-19
Hur når företagare ut med sina budskap effektivt på Facebook till en rimlig budget?

2016-01-04
IT
Varför ska du ha ett serverhotell och vad ska du tänka på när du hyr en serverplats?

2015-12-22
Sökmotoroptimera bilder, varför ska man göra det?
När en potentiell besökare söker efter en produkt eller tjänst kan det vara bra om en bild från ditt utbud visas. Du kanske säljer hus, då kan det vara bra att dina hus presenteras som bilder för den potentiella kunden.

2015-11-17
Skapa tydliga relevanta namn på länkarna för din hemsida, är det bra?
Vad bör du tänka på och hur gör du när du ska uppdatera länkarna i 100 Procents publiceringsverktyg V3?

2015-10-08
Vi presenterar vinnaren i vår orienteringstävling under Företagarforum den 1-3 oktober i Göransson Arena.
 

2015-09-15
Vad bör man tänka på och vilka åtgärder bör man vidta?
 

2015-09-01
Mina erfarenheter från tidigare mässor är att planeringen inför mässan är oerhört viktig för att få ett lyckat resultat.

Vi på 100 procent är redan full igång med planeringen och produktionen av vår monter till Företagarforum. Besök oss gärna plats D 4:12 i Göransson arena den 1-3 oktober!

Jag tänkte passa på och dela med mig av några praktiska tips till er som ska ställa ut. 

2015-06-04
Vad blir effekten om du har en utmärkande position hos sökmotorerna (Till exempel Google, Bing, Ask m.fl.) för sökningar på produkter eller tjänster i din bransch?
Eller vänd på det, vad händer om er konkurrent har det?
IT-säkerhet är för många jämförbart med det oranga kuvertet. Det är viktigt men jag orkar inte sätta mig in i det. Vi vet att förnekelsen kan stå oss dyrt men ändå har vi inte förmågan att ta tag i frågan. Här kommer ett enkelt tips till ökad säkerhet och bättre minne.

2015-05-18
​Spelplanen för marknadsföring förändras snabbt och obönhörligt. För tjugo år sedan kunde man vara ganska säker på att nå i princip alla genom att investera i TV-reklam och ett par tidningar. Dyrt, men förutsägbart och effektivt. Vi kunde i princip räkna ut hur försäljningen skulle öka av vår insats. Idag når man en bråkdel av svenska folket, oavsett storlek på annonsbudgeten.
 
Vad är det som har hänt? Det är helt enkelt vårt beteende som har förändrats, och det är tekniken som gjort det möjligt. Vi konsumerar information när det passar oss och det sker oftare via webb och sociala medier än via tablå-TV och tidningar. Vi utsätts dessutom för så mycket information att det mesta uppfattas som brus.
Hur gör man för att få effekt då?För att nå fram till våra målgrupper måste vi tänka om helt. Det viktigaste är att känna våra målgrupper och veta vilka behov de har.

Du vet när du sitter där med mobilen på bussen, ska kolla vilken tid bion börjar och kanske även boka en biljett eftersom du inte hann fixa det tidigare när du satt vid datorn. Eller när du ska kolla hur länge affären har öppet….texten är liten och klumpiga fingrar fumlar över skärmen för att träffa rätt menyval. 

Du missar, träffar istället ett av de andra som ligger precis bredvid och får börja om. Du zoomar in tappar greppet och får åter igen börja om. 
En  bra bild säger mer är tusen ord. En dålig bild kan förstöra även den bästa berättelsen. Hur gör man då för att ta bra bilder?
Köpa en dyr kamera? - Nej
Köpa dyra objektiv?  - Nej
Fota med kameran inställt på manuellt läge?  - Nej
Blixt?  - Nej
Alla dagens kameror klarar av att ta riktigt bra bilder. Till och med en mobiltelefon klarar av uppdraget. När jag får i uppdrag av våra kunder att ta bilder till deras hemsida, Facebooksida, trycksaker eller för annat ändamål så är det i huvudsak tre typer av bilder som efterfrågas. Porträtt på personalen, miljöbilder över arbetsplatsen och produktbilder.