Menu

Viktig information gällande virus

Skadlig kod kan kryptera din dator

Vi vill göra dig uppmärksam på detta och uppmanar dig att alltid vara försiktig med vilken e-post och vilka filer du öppnar.

Här kommer fem tips på hur du kan skydda dig.

1. Om du får ett mejl från okänd avsändare eller någon du inte känner till kan detta innehålla virus. Det går snabbt, i samma ögonblick som du klickar på länken blir din dator smittad. Ofta ser det ut som att avsändaren är en bank eller ett försäkringsbolag som verkar trovärdigt. Tänk på att de sällan kontaktar dig i andra ärenden och därför troligen är falskt.

2. Mail från känd avsändare men med överdrivet klickvänligt innehåll kan också vara tecken på virus. De flesta virus måste aktiveras på något sätt och detta sker oftast när du klickar dig vidare via länk eller bifogad fil. Var försiktig med bifogade filer som har ändelsena .exe, .bat och .bbs.
Är filen däremot en pdf,  jpeg, gif, bmp, tif, mp3, htm eller html är du relativt säker.

3. Andra sätt virus sprids på är via popupfönster som varnar för någon typ av katastrof eller vill länka dig vidare till någon annan sajt/vill att du ska ladda ner något gratis.

4. Ladda inte ner programvaror från sidor som du inte känner till väl. Se också till att du klickar på "rätt" knapp när du ska ladda ner något. Det finns ofta reklam-banners som ser ut att vara knappen för nedladdning men som egentligen tar dig till en annan sida/börjar laddar ner virus på din dator. Se exemplet nedan där man lätt kan tro att det är den stora gula knappen man ska klicka på för att starta nedladdning.5. Sist men inte minst: använd sunt förnuft. Du behöver inte bli paranoid över att inte veta vilka länkar eller mail du kan klicka på, det gäller bara att tänka efter före i vissa lägen.

Vill du ha hjälp kan vi givetvis se över säkerheten på din dator. Ring oss på 026-25 55 00.

About the author

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?