Menu

Del 1. Trendspaning 2019

Marknadsföringstrender 2019
Marknadsföringstrender 2019

Syftet med detta inlägg är att visa er vad vi står inför inom marknadsföring och digitala kanaler under det kommande året.

Men också för att kunna ge er lite tips kring hur man kan hantera dessa trender och hur allt på sätt och vis hänger ihop.

I flera år har annonsering haft en negativ klang och den “annonsallergiska epidemin” sprider sig över hela internet. Faktum är att cirka 30 % använder sig av adblockers idag, vilket innebär att gamla metoder som banners och annonser mestadels ignoreras av mottagaren. Äkta innehåll i kanaler där användaren tillåter annonser och vistas av fri vilja är därför viktigare än någonsin.

I första avsnittet tar vi upp trenderna kring content marketing, film och sociala medier. I del två får ni läsa mer om semantisk SEO, hemsidan och strategier. 

Content marketing

 • Politiska ståndpunkter – visa upp er värdegrund
 • Bygg relationer på riktigt
 • Visa upp recensioner från era kunder i er marknadsföring

Ditt varumärke är viktigt för fler än bara dig. Fler förstår det och jobbar med sitt varumärke. Vi tror kärnvärden i form av ”trygg”, ”kvalitet”, ”partner”, ”lojal”, ”kvalitet igen” kommer ha mindre betydelse. Det är viktigare vad man gör med sitt varumärke än att skriva floskler och visioner. Visa istället för att prata om det.

Content marketing har i mångt och mycket ersatt definitionen av marknadsföring. Företag har börjat förstå hur effektivt det är – och att det leder till bättre resultat.

Trenden 2019 visar att äkta innehåll fungerar. 80 % av alla internetanvändare föredrar innehåll med god kvalitet och transparens. Faktum är att hela 90% av Millennials (generation Y 1981-1994) säger att äkthet är en viktig faktor för att bestämma vilka varumärken de ska stödja/ta del av.

Film

 • Rörligt media fortsätter att öka 2019
 • Innehåll är viktigare än teknisk kvalitet
 • Filmen måste engagera
 • Livestreaming är i sin linda

Det finns fortfarande utrymme att vara kreativ och nytänkande inom livestreaming. Är denna trend någonting för ert företag?

Kom ihåg att bestämma målgrupp, kanaler och spridning av filmen innan filmskapandet påbörjas. Vi behöver ta reda på budskap, hur innehållet ska filmas och hur stor del av budgeten som ska läggas på marknadsföringen innan vi börjar med filmningen, för att undvika fel.

Sociala medier

 • Läs på om kanalernas algoritmer
 • Det kostar – men sponsra och mät! Ni har inte råd att inte betala. 
 • Nyttja ”Facebook-familjen”
 • Målgrupper byter kanaler - häng med i svängarna!
 • Implementera din Facebook-pixel

Tyvärr funkar det inte längre att bara vara närvarande, publicera konsekventa inlägg och svara på kommentarer. Vill du nå ut med rätt innehåll kommer du behöva läsa på om kanalernas algoritmer. Vad funkar och vad funkar inte i respektive kanal?

För något år sedan talade man om att ett inlägg på en Facebooksida visas för ungefär 8–10 procent av dem som gillar eller följer sidan. Nya siffror från USA visar att det är nere i 2 procent för många sidor idag. Dessutom: den pågående trenden rör sig nedåt. Så, du kommer behöva sponsra dina inlägg. 

När du ska annonsera, låt kanalerna göra optimeringen. Nyttja gärna Facebook-familjen, som inkluderar Facebook, Instagram och Audience Network. Vi är duktiga, men kanalerna är bättre.

About the author

100 Procent

100 Procent är en fullservicebyrå som stöttar dig hela vägen. Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek. Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig att nå dina mål.

Hör av dig!

Din marknadsföring förtjänar vår hundraprocentiga kärlek.
Vi pratar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig nå dina mål. Så vad säger du, ska vi ses på en första dejt?