Sandvikenhus

Nya Bruket i Sandviken byggdes 1973-78 av Ralph Erskine, en av förgrundsgestalterna inom svensk arkitektur under 1900-talet. Han accepterade inte att stort bostadsbehov skulle innebära fula bostäder utan la stor vikt vid att människor skulle trivas. Hans brittiska ursprung bidrog dock till att husen inte alltid var fullt anpassade för snörika och kalla områden såsom Sandviken.


Ca 40 år senare är Nya Bruket i stort behov av upprustning. Vi fick i uppdrag att ta fram en film och ett presentations­koncept som beskrev den första etappen av rusten. Sandvikenhus räknar med att rusten av alla de nästan 800 lägenheterna kommer att ta femton år och kosta runt en halv miljard kronor.
 • FILM
 • TRYCKSAKSDESIGN
 • STORFORMAT
 • COPY
 • PREPRINT
 • FOTO

Hälsinge Fjäll- & Kusthus

Hälsinge fjäll- och kusthus har en lång historia. Redan 1909 startade Ewald Larsson sin skogs- och sågverksrörelse i Hälsingeskogarna, vilket sedan ledde till att han började rita och bygga fritidshus med eget timmer. Med sin genuina skogshistoria i bagaget bygger företaget moderna och funktionella fritidshus som är skräddarsydda för fjäll och kust. De har starka konkurrenter i Sverige och jobbar därför hårt med att nischa in sig på just fjäll och kust, med bra småhus som tillägg. Det kan vara skotergarage, redskapsbod, bastu eller något annat.


När företaget skulle ta fram en ny broschyr fick jag skriva texterna. De skulle andas tradition, genuint, fjäll och kust, samt lämna en eftersmak av längtan. Förutom att det ska upplevas som enkelt och tryggt att köpa sitt drömhus av Hälsinge fjäll- och kusthus, ska det också kännas gediget och professionellt. Ingen ska fundera över hur man tar nästa steg.
 • COPY
 • TRYCKSAKSDESIGN
 • PREPRINT

Växbo krog

Kocken Pär Johanssons filosofi är enkel; det handlar om att hitta de allra bästa råvarorna i regionen och lyfta fram de rena smakerna utan att krångla till det. Den filosofin placerar Växbo Krog i White Guide år efter år och ger gästerna genuina smakupplevelser varje gång. Växbo Krog är KRAV-märkt, vilket innebär att maten är uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.


Vår uppgift var att fånga in Växbo Krogs affärsmål, deras USPar och anta de kommunikativa utmaningarna i en åttasidig broschyr, för att locka potentiella kunder att bli just kunder.
 • TRYCKSAKSDESIGN
 • COPY
 • PREPRINT

Sandvik Coromant

Sandvik Coromant utvecklar, tillverkar och säljer verktyg för metallbearbetning, men det som skiljer dem från konkurrenterna är egentligen kunskapen.


I takt med att nya människor anställs krävs att det finns bra utbildningsmaterial och den här gången fick vi i uppdrag att ta fram en applikationsguide för kuggfräsning i powerpointformat.

Vårt uppdrag var att göra en användarvänlig guide för medarbetare med relativt låg kunskap om kuggbearbetning. I uppdraget låg dels att skriva alla texter, skapa en logik i presentationen och göra en aptitlig layout.

" Du är lättsam, glad, positiv, inte rädd för besvär och jätteduktig på det du gör så det är bara roligt att jobba med dig."

Sagt om en av våra designers av Catarina Andersson, Sandvik Coromant

GT vinimport

Selezione Barbro Guaccero har arbetat med italienska viner 1990 och har sedan dess gjort en fantastisk resa i vinets värd, både i Sverige och Italien. Hon bor och verkar i Italien och driver tillsammans med systersonen Jonatan Tops bolaget GT vinimport sedan 2011. Idag har de cirka 30 viner på systembolaget.


När vi kom i kontakt med GT vinimport 2013 fick vi i uppdrag att göra filmklipp med vintips och recept till deras youtube-kanal. Sedan dess har vi tagit fram en enhetlig grafisk profil, webbsida, trycksaker och mässmaterial.

"Vi började vårt samarbete med 100 PROCENT 2013 för att vi ville förnya vår hemsida och nyhetsbrev. Vi är mycket nöjda med deras arbete både vad beträffar den grafiska utformningen och den tekniska assistansen. Jag kan varmt rekommendera dem."

Barbro Guaccero, Grundare GT vinimport

Sandvikens Kommun

Sandvikens kommun ger varje år ut en sommar- och en vintertidning som trycks i 11,000 exemplar och delas ut på olika platser.


Det finns två viktiga syften med tidningarna, dels att inspirera de som bor i Sandvikens kommun att komma ut i naturen och nyttja kulturutbudet, och dels att locka turister att göra olika aktiviteter och kanske bli sugna på att flytta hit.

Vi fick göra Vintertidningen 2014 och 2015 vilket innebar intervjuer, reportage och foto, samt layout. Sandvikens kommun var mycket nöjd med samarbetet som, enligt Ingrid Palm på informationskontoret flöt på ”lysande”.

"Samarbetet med 100 PROCENT har löpt på lysande. Vi kommer att anlita dem igen för nästa tidning som trycks i vår."

Ingrid Palm, Informationskontoret Sandvikens kommun

Resina Sweden

RESINA SWEDEN tillverkar naturliga produkter för djur. Produktserien Rapid är riktad mot travhästar och består av svenska råvaror, helt utan kemiska tillsatser, där basen är grankåda och mjukgörande bivax.


Det nystartade företaget behövde hjälp med allt från namngivning av produktserien, logotyper, förpackningar, trycksaker, skyltar, till e-handelssystem och mycket annat.

I nära samarbete har arbetet lett oss fram till lansering av Rapid under 2015, där vi bland annat har sponsrat V75-lopp och börjat samarbeta med flera ledande travtränare.

"100 PROCENT har hjälpt oss vidga våra vyer, se våra produkter ur ett större perspektiv och lotsat oss fram genom hela varumärkesresan. Vi är mycket nöjda med sammarbetet."

Anders Löfstrand, Resina Sweden

Brf Takterrassen

Företaget Real Option projekterade att bygga ett helt nytt kvarter i Gävle med trygghetsboende för människor över 70 år - ett unikt och funktionellt framtidsboende med ljusa och välplanerade bostadsrätter med gemensamma samlingsrum och reception, allt för att skapa möjligheter så att ingen skulle behöva känna sig ensam på ålderns höst.


Vårt uppdrag var att ta fram ett tydligt sälj- och informationsmaterial till potentiella kunder. Det innebar allt från produktionsledning till copy och grafisk design. Vi tog fram en praktisk och informativ mapp och broschyr med bostadsfakta samt en lättnavigerad webbsida.

”100 PROCENT har förstått vad vi vill uppnå och förmedla när det gäller vårt nya trygghetsboende på Muréngatan i Gävle. Vi får beröm av våra lägenhetsköpare och övriga samarbetspartners för den mycket lyckade broschyren och hemsidan.”

Kenneth Levin, projektledare Real Option

KONTAKTA OSS!

Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte så berättar vi mer och kan sätta oss bättre in i din verksamhet för att lättare skräddarsy lösningen för dig.

026 - 25 55 00

FÖLJ OSS