Prenova

John Gustafsson Bygg var ett välkänt företag i Gästrikland, men man sågs som ett lokalt byggföretag och lyckades aldrig vinna större upphandlingar utanför länets gränser. Med en stor portion mod och engagemang, påbörjades 2013 en omfattande varumärkesresa.


Vårt uppdrag var att skapa ett tydligt varumärke samt stärka företagskulturen för att lägga grunden för en expansion av företaget. I detta ingick bland annat analys, varumärkesplattform, marknadsplan, namnbyte till Prenova, grafisk profil, logotyp, hemsida och trycksaker.

Resultatet blev att omsättning och resultat ökat, nya medarbetare har anställts och stoltheten i företaget har stärkts. Företaget har också vunnit prestigeuppdrag i konkurrens med stora byggföretag och fått uppmärksamheten i media.

”Vi känner att vi tack vare vår förändring av varumärket har tagit ett stort kliv mot vårt tillväxtmål”

Göran Cronwall, VD Prenova

Lindfalken

Lindfalken hjälper företag att få tillbaka felaktigt debiterade kostnader, som exempelvis moms, valutatransaktioner, elcertifikat och energiskatter.


Vårt uppdrag var att ta fram en grafisk profil, webb och trycksaker som tydligt och trovärdigt beskriver vad företaget gör, hur det går till och vad kunderna har att vinna på deras tjänster.

Lösningen var att ta fram en tydlig grafisk profil och ny logotyp som ger ett seriöst intryck, skapa en enkel och lättnavigerad webbsida med tydliga texter som bland annat beskriver vad, hur, vem, tidsåtgång och pris för ökad förståelse och tillit, samt tydliga produktblad att lägga i och nya visitkort.

"100 PROCENT har gjort ett fantastiskt arbete och lyft Lindfalkens grafiska uttryck med ny logo och nytt grafiskt material. Tillsammans med 100 PROCENT har vi även arbetat fram en ny säljstrategi. Vi kan varmt rekommendera gänget på 100 PROCENT"

Jonas Klang, VD Lindfalken

Mellansvenska Handelskammaren

Mellansvenska handelskammaren är en näringslivsorganisation som ägs, styrs och finansieras av medlemmarna, som består av företag i Hälsingland, Gästrikland och Dalarna. De verkar för att förbättra näringsklimatet i regionen och jobbar bland annat inom områdena infrastruktur, offentlig upphandling och näringspolitiska frågor.


Vi fick i uppdrag att uppdatera deras grafiska profil, skriva nya texter och uppdatera hemsidan för att fånga en yngre målgrupp och få en modernare image. Handelskammaren finns över hela landet, men många regioner har valt att använda sig av olika logotyper och färger. Det var viktigt att behålla igenkänningen i varumärket Mellansvenska handelskammaren.

Resultatet blev en uppdaterad logotyp med en grafisk profil som är stilren, modern och förtroendeingivande samt en ny fräsch hemsida med nya texter baserade på intervjuer med medlemmar och fakta från styrelsen.

"Personalen på 100 PROCENT är serviceinriktad, hjälpsamma, och extremt trevliga. Ni förstod snabbt vad vi var ute efter och tog fram en grafisk profil till oss som förmedlar det budskap vi står för. Ni har dessutom lyckats skapa en lättnavigerad och snygg sajt i enlighet med den nya grafiska profilen, vilket vi är mycket nöjda med. "

Kristina Snitt, Regionchef Dalarna, Mellansvenska handelskammaren

Hälsinge Fjäll- & Kusthus

Hälsingestugor fyllde 50 år 2014 och har länge dragits med en otydlighet i sitt varumärke. Många såg Hälsingestugor som stuguthyrning eller försäljning av billiga småstugor, vilket gav låg träffsäkerhet i kommunikationen. När de kom till oss hade de bestämt sig för att öka omsättning och resultat genom att tydliggöra varumärket.


Vårt uppdrag var att skapa förutsättningar för långsiktig och konsekvent kommunikation. Vi gjorde en tydlig varumärkespositionering, valde bort vissa produkter och tjänster och fokuserade på kärnverksamheten. Tydlighet i varumärket, produktutveckling, fokus på digital kommunikation: webb och sociala medier, nytt namn, grafisk profil och logotyp, PR, ny webbsida och trycksaker, annonser och mäss-material var några av de områden vi jobbade med.

Resultatet blev bland annat att omsättning och resultat förbättrades, företaget fick uppmärksamhet i media och bättre träffsäkerhet i kommunikationen tack vare ett tydligt varumärke med tydligt löfte.

”Jag har aldrig tidigare jobbat med en byrå som satt sig in i marknaden så snabbt och levererat precis vad vi ville ha”

Staffan Lindqvist, Styrelseordförande Hälsinge Fjäll-& Kusthus

KONTAKTA OSS!

Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte så berättar vi mer och kan sätta oss bättre in i din verksamhet för att lättare skräddarsy lösningen för dig.

026 - 25 55 00

FÖLJ OSS